BEROEPSVERENIGING - VSGP

LAAT HET HART SPREKEN !

Gesprek met de voorzitter

Martine Telkamp voorzitter

Lees verder...

Bij- en Nascholing

Psychosofia

Psychosofia betekent letterlijk: Wijsheid van Geest.

Psycho is afgeleid van het woord psyche. De psyche is het levensprincipe in de mens, de oorsprong, ook wel ziel genoemd. De ziel bestaat uit twee componenten. De ene component van de ziel is de eenheid met de Goddelijke natuur: het Geestaspect. De andere component van de ziel is gericht op de stoffelijke lichamelijke processen van de mens incl. het onderbewustzijn: het materiële aspect. Psyche is, volgens het woordenboek, ook: de geliefde van Amor, als een schone maagd met vlindervleugels voorgesteld.

Sophia: Goddelijke Wijsheid, ook wel geschreven als Sofia, wordt omschreven als de vrouwelijke zijnskant van God, Zijn eerste emanatie (dat wat van God is uitgegaan) lezen we in de Nag Hammadi geschriften. Zohra Noach introduceerde het woord Psychosofia in de betekenis van Wijsheid van Geest.

Leven vanuit Psychosofia impliceert dan dat de mens levend vanuit eenheid met zijn Goddelijke Natuur, zijn Geest, in eenheid is met Geest, het universeel beginsel wat wij God noemen. Leven vanuit deze eenheid is de realisatie van Sofia; Goddelijke Wijsheid, welke gebaseerd is op onvoorwaardelijke liefde, gnosis (kennis/inzicht) en ervaring. De hoofdletter S van Sofia in de naam van de vereniging, is bedoeld om het accent meer te leggen op Sofia en tegelijkertijd te laten zien dat Psyche en Sofia verbonden en in eenheid zijn.

Zie voor uitgebreide informatie www.aglaja.nl